Veliki izbor toplih i hladnih - freddo espresso napitaka

NAŠA KAFA

Šta se dešava kada se fine sorte arabike iz različitih krajeva sveta ujedine sa strašću i ljubavlju prema kafi? Stvara se zaista jedinstvena mešavina, sa vrhunskim karakteristikama ukusa gde svaka sorta ostavi poseban pečat.
Upravo ova mešavina 100% arabike je naša Mikel kafa.

naŠa kafa

Šta se dešava kada se fine sorte arabike iz različitih krajeva sveta ujedine sa strašću i ljubavlju prema kafi? Stvara se zaista jedinstvena mešavina, sa vrhunskim karakteristikama ukusa gde svaka sorta ostavi poseban pečat.
Upravo ova mešavina 100% arabike je naša Mikel kafa.

Više o Mikel kafi pročitajte u nastavku!
Veliki izbor toplih i hladnih - freddo espresso kafa i napitaka!
Više
right-arrow
wave
Najbolja zrna kafe se koriste kako bi se dobila 100% arabika tj Mikel kafa !

izbor zrna
kafe

Zrna kafe koja prerađujemo pažljivo su odabrana sa partnerskih plantaža u Brazilu, Centralnoj Americi i Africi. Naš cilj je da obezbedimo da samo najbolje zrno dospe u svaku Mikel šolju, kako bi se postigla željena raznolikost, glatkoća i izbalansiranost u ukusu, čineći našu mešavinu neodoljivom.
Voda je veoma bitan faktor u prvljenju dobre kafe! Bez toga naš autentični Freddo espresso ne bi bio tako neodoljiv!

uloga vode

Voda čini 95% pića. Mora biti filtrirana, bez mirisa i ukusa, tako da ne menja kvalitet i teksturu naše kafe.
U Mikelu obraćamo pažnju na svaki detalj.U našim prodavnicama koristimo filtere za vodu i metodu reverzne osmoze.
Sa najsavremenijom opremom proizvodimo led odličnog kvaliteta, u skladu sa tehničkim specifikacijama napitaka, obezbeđujući potrebnu higijenu.
Tako smo u mogućnosti da vam ponudimo istu kafu visokog kvaliteta, u kojoj god Mikel lokaciji izaberete da uživate.
Ljudi su pored sastojaka presudni u pravljenju Mikel toplih i hladnih freddo espresso kafa i ostalih napitaka!

MAestri

Zamislite, na trenutak, sve različite elemente koji se moraju spojiti da bi proizveli jednu šoljicu dobre kafe.
Sirovine, oprema, obučeno osoblje. Slično kao muzički orkestar, gde nije dovoljno da svi muzičari izvode precizno, oni takođe moraju da se sinhronizuju u savršenoj harmoniji za konačni rezultat. Ovo je umetnost kafe.
U Mikelu, ljudi odgovorni za ovu orkestraciju se zovu Maestri. Svojim znanjem i dugogodišnjim iskustvom osiguravaju da svaka Mikel kafa uvek bude podjednako prijatna.
Oni snose sveukupnu odgovornost za proces uvoza zelene kafe, počevši od faze berbe, do prerade i skladištenja, uz vršenje kontinuiranih testova i evaluacije uzoraka, preko posebnih načina deugstacije kafe.
Praćenje svetskih trendova, kreiranje novih recepata, obučavanje kadrova novim procedurama i recepturama, redovna kontrola kvaliteta uz nedeljne posete prodavnicama mreže, samo su neke od njihovih obaveza sa samo jednim ciljem: prijatnom, konzistentnom i kvalitetnom kafom.
Naša Mikel akademija osigurava da na svakom mestu i u svako vreme možete uživati u autentičnoj Mikel kafi. Vaš omiljeni Freddo espresso ili Freddo kapućino je isti u Grčkoj kao i u Beogradu.

Mikel akademija

Mikel kafa nije samo rezultat samog napitka. To je skup procedura i visokih standarda koje poštuju naši visoko obučeni ljudi u svim fazama.
Zbog toga smo osnovali Akademiju Mikel. Akademija koja ima za cilj da obuči bariste, kako na praktičnom tako i na teoretskom nivou, od nastanka zrna kafe, procesa proizvodnje, uzgoja i berbe, do konačnog napitka.
Mikel akademije koje se nalaze u Atini, Solunu i Larisi funkcionišu kao simulacija stvarnih uslova sa kojima će se barista susresti u Mikel radnji.
U akademijama naši iskusni instruktori upoznaju buduće bariste sa svim tajnama kafe, od rukovanja i održavanja opreme do pripreme svih napitaka koji se nalaze u meniju Mikel kafeterije.
Obuka se međutim tu ne zaustavlja jer je podjednako važno upoznati bariste sa našom Mikel filozofijom i visokim nivoom usluge. Jedan od glavnih sastojaka Mikel kafe je osmeh naših ljudi.

izbor zrna kafe

Zrna kafe koja prerađujemo pažljivo su odabrana sa partnerskih plantaža u Brazilu, Centralnoj Americi i Africi. Naš cilj je da obezbedimo da samo najbolje zrno dospe u svaku Mikel šolju, kako bi se postigla željena raznolikost, glatkoća i izbalansiranost u ukusu, čineći našu mešavinu neodoljivom.
Najbolja zrna kafe se koriste kako bi se dobila 100% arabika tj Mikel kafa !

uloga vode

Voda čini 95% pića. Mora biti filtrirana, bez mirisa i ukusa, tako da ne menja kvalitet i teksturu naše kafe.U Mikelu obraćamo pažnju na svaki detalj.
U našim prodavnicama koristimo filtere za vodu i metodu reverzne osmoze.
Sa najsavremenijom opremom proizvodimo led odličnog kvaliteta, u skladu sa tehničkim specifikacijama napitaka, obezbeđujući potrebnu higijenu.
Tako smo u mogućnosti da vam ponudimo istu kafu visokog kvaliteta, u kojoj god Mikel lokaciji izaberete da uživate.
Voda je veoma bitan faktor u prvljenju dobre kafe! Bez toga naš autentični Freddo espresso ne bi bio tako neodoljiv!

MAestri

Zamislite, na trenutak, sve različite elemente koji se moraju spojiti da bi proizveli jednu šoljicu dobre kafe.
Sirovine, oprema, obučeno osoblje. Slično kao muzički orkestar, gde nije dovoljno da svi muzičari izvode precizno, oni takođe moraju da se sinhronizuju u savršenoj harmoniji za konačni rezultat. Ovo je umetnost kafe.
U Mikelu, ljudi odgovorni za ovu orkestraciju se zovu Maestri. Svojim znanjem i dugogodišnjim iskustvom osiguravaju da svaka Mikel kafa uvek bude podjednako prijatna.Oni snose sveukupnu odgovornost za proces uvoza zelene kafe, počevši od faze berbe, do prerade i skladištenja, uz vršenje kontinuiranih testova i evaluacije uzoraka, preko posebnih načina deugstacije kafe.
Praćenje svetskih trendova, kreiranje novih recepata, obučavanje kadrova novim procedurama i recepturama, redovna kontrola kvaliteta uz nedeljne posete prodavnicama mreže, samo su neke od njihovih obaveza sa samo jednim ciljem: prijatnom, konzistentnom i kvalitetnom kafom.
Ljudi su pored sastojaka presudni u pravljenju Mikel toplih i hladnih freddo espresso kafa i ostalih napitaka!

Mikel akademija

Mikel kafa nije samo rezultat samog napitka. To je skup procedura i visokih standarda koje poštuju naši visoko obučeni ljudi u svim fazama.
Zbog toga smo osnovali Akademiju Mikel. Akademija koja ima za cilj da obuči bariste, kako na praktičnom tako i na teoretskom nivou, od nastanka zrna kafe, procesa proizvodnje, uzgoja i berbe, do konačnog napitka.
Mikel akademije koje se nalaze u Atini, Solunu i Larisi funkcionišu kao simulacija stvarnih uslova sa kojima će se barista susresti u Mikel radnji.
U akademijama naši iskusni instruktori upoznaju buduće bariste sa svim tajnama kafe, od rukovanja i održavanja opreme do pripreme svih napitaka koji se nalaze u meniju Mikel kafeterije.
Obuka se međutim tu ne zaustavlja jer je podjednako važno upoznati bariste sa našom Mikel filozofijom i visokim nivoom usluge. Jedan od glavnih sastojaka Mikel kafe je osmeh naših ljudi.
Naša Mikel akademija osigurava da na svakom mestu i u svako vreme možete uživati u autentičnoj Mikel kafi. Vaš omiljeni Freddo espresso ili Freddo kapućino je isti u Grčkoj kao i u Beogradu.
To top
right-arrow