MAestri
Zamislite, na trenutak, sve različite elemente koji se moraju spojiti da bi proizveli jednu šoljicu dobre kafe.
Sirovine, oprema, obučeno osoblje. Slično kao muzički orkestar, gde nije dovoljno da svi muzičari izvode precizno, oni takođe moraju da se sinhronizuju u savršenoj harmoniji za konačni rezultat. Ovo je umetnost kafe.
U Mikelu, ljudi odgovorni za ovu orkestraciju se zovu Maestri. Svojim znanjem i dugogodišnjim iskustvom osiguravaju da svaka Mikel kafa uvek bude podjednako prijatna.Oni snose sveukupnu odgovornost za proces uvoza zelene kafe, počevši od faze berbe, do prerade i skladištenja, uz vršenje kontinuiranih testova i evaluacije uzoraka, preko posebnih načina deugstacije kafe.
Praćenje svetskih trendova, kreiranje novih recepata, obučavanje kadrova novim procedurama i recepturama, redovna kontrola kvaliteta uz nedeljne posete prodavnicama mreže, samo su neke od njihovih obaveza sa samo jednim ciljem: prijatnom, konzistentnom i kvalitetnom kafom.